Zo maak jij het grappigste sinterklaasgedicht voor dit jaar

hoe maak ik een grappig sinterklaasgedicht

Sinterklaas staat voor de deur en dat betekent: tijd om een grappig sinterklaasgedicht te maken! Maar hoe maak je zo’n gedicht dat iedereen aan het lachen maakt? Het is eigenlijk heel leuk en helemaal niet moeilijk. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder op hoe maak ik een grappig sinterklaasgedicht. Uit deze tips haal je alles om een mooie en grappige rijm te maken waarmee je iedereen versteld laat staan! Klaar om aan de slag te gaan?

Tips om de grappigste rijmpjes te schrijven voor kinderen

Allereerst is het belangrijk om in je gedicht persoonlijk te zijn. Dit betekent dat je het gedicht richt op degene voor wie je het schrijft. Zou je een grappige anekdote kunnen opnemen die echt gebeurd is met deze persoon? Bijvoorbeeld hoe mama altijd vergeet waar ze haar sleutels heeft gelaten, of hoe je broertje steeds struikelt over zijn eigen voeten. Combineer deze kleine gebeurtenissen met een vrolijke rijm. Zo maak je het niet alleen grappig, maar ook heel persoonlijk. Daarnaast kun je gebruik maken van woorden die veel rijmen. Bijvoorbeeld “muis” en “huis”, of “vorst” en “worst”. Dit zorgt ervoor dat je gedicht lekker vlot klinkt! Je kunt ook speels proberen te zijn met het gedicht door gekke woorden te gebruiken of dingen net anders te zeggen dan je normaal zou doen.

hoe maak ik een grappig sinterklaasgedicht

Verrassingen en grapjes voor in je gedicht

Om je gedicht nog leuker te maken, kun je verrassingen of grapjes toevoegen. Een onverwacht einde kan bijvoorbeeld heel grappig zijn. Je kunt bijvoorbeeld beginnen over een prachtig cadeau en dan eindigen met iets aandoenlijks of geks. Houd het luchtig en speels, zodat iedereen om je gedicht kan lachen. Ook kun je een klein raadsel of een spelletje in je gedicht verwerken. Bijvoorbeeld: “Raad eens wat ik gekocht heb, het past in je hand of onder je slapende knuffelbed.” Dit maakt het gedicht nog spannender en leuker om voor te lezen.