Assieraden en het gebruik ervan

assieraden

Assieraden kun je gebruiken voor alles wat je wilt, en hoe je het wilt. Misschien wil je het als sieraad te gebruiken om bij je te kunnen dragen. Hiervoor zijn enkele voorbeelden armbanden, kettingen, maar ook oorbellen kunnen wel eens voorkomen. Eigenlijk is een ashanger voor alles te gebruiken en niet per se voor een specifiek ding. In huis kan de ashanger ook een mooie plek krijgen, op een gedenkplaatsje bijvoorbeeld. Op die manier kun je er altijd naar kijken wanneer het je uitkomt. Iedereen gebruikt een ashanger hoe hij of zij het wenst, als je je er maar fijn bij voelt. 

assieraden

Op maat en naar eigen stijl

Een sieraad kan gemaakt worden naar eigen stijl en smaak. Niet alleen de keuze voor goud, zilver of brons is een keuze, ook het vormpje waar de as in bewaard zal worden. Het is erg belangrijk dat de as goed bewaard blijft en deze niet zomaar los kan schieten. Daarom is het aan te raden om een sieraad te laten maken door een gespecialiseerd bedrijf, in plaats van zomaar zelf een te maken bijvoorbeeld. Ook kun je je eigen vormpje kiezen voor het sieraad. Denk bijvoorbeeld aan een hartje, een bloem, een klavertje vier of een hoefijzer. Daarnaast is het mogelijk om een foto toe te voegen aan het assieraad. Er is dus voor ieder wat wils. 

De bewaarfunctie van de hangers

De sieraden hebben een zeer dierbare functie. Het verlies van een dierbare is altijd verdrietig en lastig. Het rouwproces kan pittig zijn en het kan voelen alsof je iemand helemaal kwijt bent geraakt. Des te fijner is het wanneer je de persoon die overleden is, op een andere manier toch nog dichtbij je kunt houden. Een ashanger is daarvoor een geschikt middel. Op die manier heb je letterlijk de materie van de overleden persoon bij je hangen. Dit vinden veel mensen toch wel een fijn idee. Op die manier voelt het alsof de persoon toch nog een beetje bij je is