Rouwboeketten specialist: Hulp bij samenstellen van een rouwboeket 

rouwboeketten specialist

Afscheid nemen van een overleden persoon wordt ervaren als een moeilijk en zwaar moment. Nabestaanden moeten vaak veel zaak regelen waaronder de begrafenis of crematie. Tijdens een uitvaart kunnen mensen afscheid nemen van een overledene. Bij zo een uitvaart hoort een rouwboeket. Deze rouwboeket komt vaak bij de kist te liggen. Een rouwboeketten specialist kan helpen bij het samenstellen van de passende rouwboeket. Deze kan vervolgens naar het desbetreffende uitvaartcentrum worden verzonden of naar het huisadres van de overledene. Maar wat zijn rouwboeketten precies en welke soort rouwboeketten bestaan er? 

rouwboeketten specialist

Over rouwboeketten 

Een rouwboeket wordt op de dag van de uitvaart samengesteld. Dit komt omdat de bloemen van het rouwboeket niet voorzien worden van water. Voor een rouwboeket kunnen verschillende soorten bloemen worden gebruikt. Hierbij hebben de verschillende soorten bloemen verschillende betekenissen. Rozen worden vaak verwerkt in een rouwboeket. Witte rozen symboliseren eerbied en onschuld. Rode rozen symboliseren liefde en respect. Gele rozen symboliseren vriendschap en donkerrode rozen symboliseren verdriet. Witte en roze orchideeën zijn ook populaire bloemen voor in een rouwboeket. Deze staan voor sympathie. Ook kan er gekozen worden om de favoriete bloemen van de overledene in een rouwboeket te verwerken. Hierom kan het handig zijn om een rouwboeket specialist om advies te vragen. 

Soorten rouwboeketten 

Rouwboeketten kunnen worden samengesteld in verschillende vormen, groottes en kleuren. Een voorbeeld van een rouwboeket is de Handgebonden rouwboeketten. Dit is een populaire boeket waarbij de bloemen trapsgewijs zijn samengesteld. Hierdoor heeft het boeket een mooi aanzicht als deze wordt neergezet. Ajourkransen, Rouwbiedermeiers en rouwharten zijn ook enkele bekende soorten rouwboeketten. De binding van de bloemen is belangrijk verschil tussen de rouwboeketten. Naast een rouwboeket kan ook een rouwstuk worden samengesteld.  De bloemen waaruit een rouwstuk is samengesteld worden in een stuk oase gestoken. Hierdoor worden de bloemen voorzien van water en gaat het rouwstuk langer mee dan een rouwboeket.